söndag 29 januari 2023

LAPPLAND 2023-01-28

 


Drink: 

Vargtass:   Fyll glaset med is och sedan 5 cl Vodka, 12 cl lingondricka

Förrätt/drinktilltugg: Rensteksrulle 12 st

1 dl creme fraiche
1 dl färskost
2 tsk citronsaft
1 tsk senapsfrön stötta i mortel
valfri mängd Colmans senapspulver
100 gr rökt renstek (fint tärnad)
machesallad eller rosésallad
2 st mjuka tunnbröd

Rör ihop ingredienserna till röran och fördela röran  med salladen ovanpå på tunnbröden. Rulla ihop och skär i ca 3 cm stora  bitar.

Varmrätt: Renskavsgryta med potatismos och lingonsylt

Recept


Efterrätt:  Krokantkorgar med Dulce de-lecheglass och hjortronsylt



Krokantkorgar recept

Dulce de lecheglass ca 600 ml

Vispa 4 dl vispgrädde så att den tjocknar lätt.
Blanda i 1 burk (397gram) Dulce de leche. Rör i den försiktigt i grädden.

Använd glassmaskin eller ställ i frysen minst 8 timmar. Ta ut ca 1 timme innan den ska ätas.
Lägg upp i krokantkorgarna och toppa med hjortronsylt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar