Kvällens tema var Småland
Fördrink: Smålänningen
Pärlande longdrink:
4 cl vodka
2 msk rårörda lingon
2 cl färskpressad lime
10 cl fruktsoda
is
is
Blanda lingon med vodka och lime. Fyll ett grogglas med is. Häll drinken i glaset och toppa med fruktsoda. Servera med sugrör.
Till maten Enbärsdryck och öl Småland
![]() |
Förrätt: Minikroppkakor fyllda med engelsk bacon (Lidl och gul lök), med skogssvamp, rostade hasselnötter &lingonsylt
Kroppkakereceptet med inspiration från https://www.svt.se/recept/hangs-isterbandskroppkakor
![]() |
Varmrätt: Vilda isterband inhandlade på Eksjö julmarknad 2019, råstuvad potatis, brysselkål och rödbetor |
![]() |
4 personer
2 dl polkagrisar
2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
4 digestivekex
2 msk smält smör
2, 5 dl kesella 10%
1-2 msk färskpressad limejuice
1. Stöt polkagrisarna grovt. Ta undan lite till garnering
2. Vispa grädden, smält chokladen
3. Smula digestivekexen och bland med smält smör
4. Blanda vispade grädden med kesella och smälta chokladen. Rör ner polka krosset. Smaka av med limejuice
5. Lägg digestiveblandningen i botten på 4 glas. Fördela gräddblandningen över och ställ i kylen 4-6 timmar. Garnera med polkagris och gärna citronmeliss.






Inga kommentarer:
Skicka en kommentar